Invallen in onderzoek naar growshop en de handel en/of kweek van wiet

Woensdag 22 mei heeft de politie zes verdachten aangehouden die zich vermoedelijk bezig hielden met de kweek en de handel in wiet. Tevens worden zij verdacht van het witwassen van crimineel geld. Onder de aangehouden verdachten zit ook de 47-jarige beheerder van een growshop in Enschede.

De verdachten komen uit Deventer, Overdinkel, Almelo en Enschede. Zij zijn woensdag jongstleden aangehouden. De betreffende growshop is ooit begonnen als éénmanszaak, en is later omgezet naar een besloten vennootschap (BV). In de growshop werden ook legale materialen voor de bouw en inrichting van wietplantages verkocht.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten zijn door de politie twee vuurwapens, wiet stekken, XTC pillen, een ploertendoder, een boksbeugel, een zak met geoogste toppen, kweeklampen, contant geld en illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd een in werking zijnde wietplantage ontdekt en geruimd.

Vier verdachten zijn vrijdag 24 mei door een rechter-commissaris in Rotterdam voor minimaal twee weken in bewaring gesteld.

Bron: OM