Tot 9 jaar celstraf geëist voor ernstig mishandelen partner in crime na weggenomen oogst

Vrijdag 24 mei heeft de officier van justitie celstraffen tot 9 jaar geëist tegen drie mannen die ervan worden verdacht een 36-jarige man uit Eindhoven ruim twee jaar ernstig te hebben mishandeld.

Tegen een 42-jarige man uit Veldhoven is 9 jaar celstraf geëist. Een 43-jarige Eindhovenaar hoorde 7  jaar celstraf tegen zich eisen. Een 26-jarige man uit Tilburg hoorde 10 maanden celstraf waarvan 5 voorwaardelijk tegen zich eisen.

De drie verdachten zouden samen met het slachtoffer wiet hebben gekweekt. Toen er een keer een oogst werd weggenomen hielden ze het slachtoffer daar verantwoordelijk voor. Daarop werd hij ruim twee jaar zeer ernstig en stelselmatig mishandeld door de verdachten.

Volgens justitie hadden de mishandelingen veel weg van martelpraktijken. Het slachtoffer werd stelselmatig gestompt en geslagen met onder andere een plank met spijkers, een wielsleutel en een stok. Hij is zelfs een keer met een heet mes in zijn lichaam gestoken. Maar daar bleef het niet bij hij werd ook nog met een nietmachine in zijn schedel geschoten en zijn voorhuid werd aan een plank geniet waarna hij opdracht kreeg om ermee rond te gaan lopen. Op zijn gezicht is een doek gelegd waarop water werd gegoten, waardoor het slachtoffer in ademnood kwam, soort van waterboarding. De verdachten filmden enkele mishandelingen en maakten daar zelfs foto’s van.

Om zijn schuld af te kunnen lossen moest het slachtoffer in opdracht van de verdachten woningen op eigen naam huren, waarin wiet werd gekweekt. Dat was niet alles want hij moest de verdachten ook nog betalen. Als hij aan dit alles niet zou meewerken werd hem voorgehouden dat zijn kinderen en ouders zouden worden doodgeschoten.

Pas twee jaar na dato durfde het slachtoffer naar de politie te gaan. Op 28 augustus 2012 werden de drie mannen aangehouden nadat het slachtoffer eindelijk aangifte heeft durven doen. De drie mannen worden verdacht van stelselmatige mishandelingen, bedreiging, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging doodslag.

Bron: OM