Invallen in panden en bordelen van Jan Bik

Afgelopen woensdag hebben politie en de FIOD invallen gedaan in verband met een groot witwasonderzoek gericht op panden en bedrijven van de alom bekende sexbaas Jan Bik. In totaal zijn zes verdachten in Utrecht, Lelystad, Amsterdam en op Tenerife aangehouden op verdenking van grootschalige financiële fraude. Op 33 locaties zijn doorzoekingen verricht waaronder in Rotterdam (Crooswijksesingel zit sexclub Jan Bik), Amsterdam (Buiten Wieringerstraat) en Utrecht (Jaffastraat).

Jan Bik en zijn echtgenote en nog 4 andere personen worden verdacht van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

Auto’s, boten, computers, sierdaden, administratie en bankrekeningen zijn in beslag genomen. Ook zijn er 3 vuurwapens aangetroffen. Op 22 panden en 3 percelen grond, met een waarde van meerdere miljoenen, is ook beslag gelegd.

Het lijkt er op dat de bordelen wel gewoon open blijven. Aangezien ze in de Amsterdamse en Utrechtse vestiging al weer hard aan het zwoegen zijn voor hun geld.

Bron: Politie