Wietplantages opgerold in Bergen op Zoom

Dinsdag 29 januari heeft het hennepteam een bezoekje gebracht aan meerdere adressen in Bergen op Zoom waar vermoedelijk een wietplantage zou zijn.

In een woning in de Plataanstraat werd in een slaapkamer een in werking zijnde wietplantage aangetroffen met circa 90 planten. Alle planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In de woning werd de 52-jarige bewoner aangehouden.

In een woning in de Kastanjelaan werd een onlangs geoogste wietplantage aangetroffen. In twee ruimtes waren in totaal 163 hennepplanten gekweekt en werd de elektriciteit illegaal afgetapt. Ook hier zijn alle planten en kweekapparatuur in beslag genomen en zullen spoedig worden vernietigd. In de woning werden de drie aanwezige personen aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 54 en 31 jaar en een 33-jarige man.

In een vrijstaande woning aan de Oude Moerstraatsebaan werd, verdeeld over 4 ruimtes, een in werking zijnde wietplantage aangetroffen met ruim 730 planten. Tevens stonden er in de kweekruimte, vermoedelijk als reserve, nog 34 jonge plantjes. In de woning werd de 54-jarige bewoonster aangehouden. Alle planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen uiteraard worden vernietigd.

Tegen de aangehouden personen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen later voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: Politie