© Instagram

Invallen met 170 agenten in onderzoek productie synthetische drugs na uitlezen gekraakte pgp-berichten

De politie heeft in een onderzoek naar de productie en handel in synthetische drugs, op zestien locaties invallen verricht.

Het onderzoek werd gestart na het uitlezen van gekraakte/onderschepte pgp-berichten van Encrochat en Anom. Agenten vielen vanochtend panden binnen in Limburg, Brabant en België. Het ging om negen woningen in Limburg (waarvan zes in Weert, Maastricht, Roermond en Heerlen), een woning in België en zes loodsen (twee  in Maastricht, een in Weert en drie in Someren). In totaal werden daarbij vijf personen aangehouden in Weert, een Roermond en een in België. In een van de woningen in Weert werd een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek bleek dat ook een woning in Grevenbicht betrokken was. Hier werd een in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs gevonden. De grondstoffen, tussenproducten en eindproducten werden in beslag genomen. Uit onderzoek moet blijken om welke stoffen het gaat, evenals de exacte hoeveelheid. In het pand zijn totaal drie personen aangehouden. Het onderzoek naar grootschalige productie van synthetische drugs wordt voortgezet.