© Crime-Nieuws.nl

Verdachte aangehouden in onderzoek reeks geweldsincidenten gelinkt aan 1899 kilo cocaïne en vergisontvoering

De politie heeft een verdachte aangehouden in een onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht met een link naar een vergisontvoering en 1899 kilo cocaïne.

In het onderzoek naar de reeks ernstige incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie woensdagochtend een vijfde verdachte aangehouden in verband met de brandstichting in Alblasserdam. Het gaat om een 28-jarige man uit Rotterdam.

De man werd rond 7.45 uur aangehouden door agenten van Team Parate Eenheid in een woning in Rotterdam Zuid. Hij wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting op de Edisonweg in Alblasserdam. De woning is doorzocht door rechercheurs en hierbij onder meer telefoons in beslag genomen. Het onderzoek naar de geweldsincidenten wordt voortgezet.

Eerder deze maand werd een 56-jarige man uit Hoofddorp het slachtoffer van een ontvoering. Als snel bleek tijdens het onderzoek dat de daders zich vermoedelijj vergist hadden. Het echte doelwit heeft zich later gemeld bij de politie. Er zou een link zijn met een onderschepte partij cocaïne van 1899 kilogram. Meerdere verdachten zitten vast in verband met de ontvoering.