De FIOD heeft dinsdag een man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden in verband met witwassen van crimineel verkregen vermogen. Bij de actie is een hoeveelheid cash geld aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van een melding van de politie stelde de FIOD een onderzoek in naar de 60-jarige verdachte. De man heeft vier ondernemingen op zijn naam staan. Uit gegevens van de Belastingdienst blijken deze ondernemingen geen omzet te genereren. Uit bankafschriften van één van de ondernemingen blijkt voor ruim 200.000 euro aan contante stortingen te zijn gedaan. Die bedragen worden direct doorgestort naar andere bedrijven. Het vermoeden is dat de verdachte als katvanger zijn rekening ter beschikking stelt aan derden.

Er zijn doorzoekingen verricht in meerdere panden. Het gaat om de woning van de man, een kantoorpand in Zwolle, een garagebox in Krimpen aan den IJssel en twee loodsen in Dongen en Dordrecht. Tijdens de doorzoeking is beslag gelegd op de fysieke en digitale administratie en ruim 19.000 euro aan contanten. Het onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen wordt voortgezet.