Invallen voor grootschalige drugshandel en inbeslagname grote partijen wiet na observaties

De Duitse politie heeft na observaties invallen verricht voor grootschalige drugshandel en grote partijen wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Op dinsdag 18 juli 2023 hebben agenten van de Gemeenschappelijke Opsporingsgroep Drugs (GER) van de Landeskriminalamt (LKA) Nedersaksen en het Zollfahndungsamt (ZFA) Hannover een succesvolle operatie uitgevoerd in de steden Braunschweig en Hannover. Het onderzoek, geleid door het Openbaar Ministerie Hannover, richtte zich op een 38-jarige man uit Hannover die verdacht wordt van betrokkenheid bij de invoer en handel van drugs in grote hoeveelheden, waaronder een drugshandel van meerdere honderden kilo’s marihuana in februari 2021.

Op die dag observeerden de agenten een drugsdeal waarbij de 38-jarige verdachte drugs overdroeg aan een 34-jarige man. De 34-jarige man stapte vervolgens in een auto en werd gecontroleerd en gearresteerd in Braunschweig, waar enkele kilo’s marihuana in de auto werden aangetroffen.

Na de arrestatie doorzochten speciale eenheden van het LKA de woning van de 38-jarige in Hannover-Linden en zijn feitelijke woonplaats. In beide woningen werden aanzienlijke hoeveelheden marihuana in grote koffers en een reistas aangetroffen, evenals afgewerkte verkoopeenheden wiet in zakken van een kilogram.

In totaal werden ongeveer 70 kilo wiet, 130 gram cocaïne, 3.000 euro contant geld, verschillende mobiele telefoons en gereedschap voor de verkoop van drugs (weegschaal / verpakkingsmateriaal) in beslag genomen. De straatwaarde van de in beslag genomen drugs wordt geschat op minimaal 250.000 euro.

De 38-jarige verdachte, tegen wie al een aanhoudingsbevel was uitgevaardigd, en de 34-jarige man zijn gearresteerd. Op 19 juli 2023 worden ze voorgeleid aan de rechtbank in Hannover. Het onderzoek naar deze drugshandel blijft lopende.