De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Invalllen in Utrecht in onderzoek faciliteren excessief geweld zoals plofkraken en liquidaties

De politie heeft vanochtend op meerdere locaties in en rond Utrecht invallen verricht en doorzoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar faciliteren van excessief geweld zoals plofkraken en liquidaties.

Agenten vielen op zeven locaties binnen voor doorzoekingen. Hierbij werden auto’s, motoren, goederen, gegevensdragers en een groot geldbedrag in beslag genomen. De politieactie vond plaats in verband met een langer lopend onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband.

Het samenwerkingsverband waar het onderzoek om draait wordt er van verdacht ondermijnende misdrijven op het gebied van excessief geweld te faciliteren. Dit wordt vermoedelijk gedaan door het leveren van onder meer gestolen voertuigen. Onder excessief geweld vallen onder meer ram- en plofkraken maar ook liquidaties en de voorbereidingen die daarbij horen.

De resultaten in dit onderzoek leidden vorige week al tot de aanhouding van een verdachte in het onderzoek naar de moord op de advocaat van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige, Derk Wiersum. Over eventuele andere aanhoudingen doet de politie in het belang van het onderzoek vooralsnog geen mededelingen.