De Italiaan die dinsdag zijn leegstaande boerderij heeft opgeblazen en hiermee drie brandweermannen ombracht, heeft toegegeven dat hij de verzekering wilde oplichten.

De verdachte zegt dat hij samen met zijn vrouw diep in de schulden zat en besloot drastische maatregelen te nemen. De boerderij in de noordelijke regio Piëmonte was recent gerenoveerd en stond al ruim twee jaar te koop. Omdat het pand maar niet werd verkocht besloot de eigenaar om het af te laten branden en een schadevergoeding te claimen bij de verzekering.

De man plaatste zeven gasflessen in de woning en verbond deze met timers. Er is ergens iets verkeerd gegaan waardoor er niet één explosie zoals gepland plaatsvond, maar twee explosies. De brandweermannen gingen na de eerste explosie het pand binnen en werden opgeblazen door de tweede, zwaardere explosie. De drie slachtoffers zijn ter plekke overleden.

De eigenaar van de boerderij wordt nu beschuldigd van brandstichting en moord. Hij ontkent de intentie te hebben gehad om iemand te doden. Het was allemaal voor het geld. Justitie neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij niet had verteld dat er nog meer gasflessen in het pand stonden. De man zit vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf.