Een bekende Russische historicus is aangehouden op verdenking van moord nadat hij dronken uit een rivier werd gehaald met een rugzak met daarin twee armen.

De 63-jarige hoogleraar Oleg Sokolov probeerde volgens Russische media in Sint-Petersburg lichaamsdelen van een vrouw te dumpen. De man was zelf dronken en viel in het water van de rivier Mojka. Hij werd vervolgens met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald waarna de politie de lugubere ontdekking deed.

In zijn rugzak bleken twee vrouwenarmen verstopt te zijn. Na de vondst is zijn woning doorzocht. Daar trof de politie het onthoofde lichaam van de 24-jarige studente Anastasia Yeshenko. Met de vrouw had Sokolov verschillende onderzoeken verricht.

Tegen de politie verklaarde de hoogleraar dat haar dood een ongeluk was. Naar eigen zeggen hadden ze al een tijdje een relatie en kregen ze ruzie. Dit zou uit de hand gelopen zijn met haar dood als gevolg. De hoogleraar, die onder meer geschreven heeft over Napoleon Bonaparte en daar de hoogtse Franse onderscheiding voor kreeg, zit voorlopig vast.