© Pexels

Italiaanse crimineel wil liever naar gevangenis dan in huisarrest bij zijn vrouw

Een Italiaanse crimineel is naar het politiebureau gegaan omdat hij liever naar de gevangenis wilde dan in huisarrest met zijn vrouw.

De man was het constante geruzie met zijn vrouw in het Zuid-Italiaanse Crotone beu en besloot naar de politie te gaan. De man had huisarrest maar hield dit naar eigen zeggen niet meer vol. De crimineel vroeg een agent of hij hem alsjeblieft weer naar de gevangenis kon brengen omdat hij het thuis niet meer uithield.

Met deze actie ontliep de man zijn huisarrest. Hij zat al een paar maanden bij zijn vrouw om het laatste deel van zijn straf uit te zitten. De rechtbank was van mening dat de man de regels had overtreden met zijn actie en veroordeelde hem tot twee maanden en tien dagen extra gevangenisstraf, bovenop de straf die hij al uitzat.

Het Hof van Cassatie heeft naar de zaak gekeken en de straf van tafel geveegd. Omdat de crimineel direct van huis naar het politiebureau was gegaan, was er volgens de hoogste Italiaanse rechter geen sprake van een poging om zijn straf te ontlopen.

Het is niet de eerste keer dat een Italiaanse crimineel liever de gevangenis in gaat dan bij zijn vrouw te blijven onder huisarrest. Een 49-jarige drugsdealer vroeg in oktober 2019 of hij weer naar de beruchte Rebibba-gevangenis in Rome gebracht kan worden. Volgens de man was alles beter dan een half jaar bij zijn vrouw in huis te moeten blijven.