© Pexels / Pixabay

Jacht geopend op mogelijke seriemoordenaar na dodelijke aanvallen daklozen Oostenrijk

De Oostenrijkse politie heeft het jacht geopend op een mogelijke seriemoordenaar na dodelijke aanvallen op daklozen.

De hoofdstad van Oostenrijk bevindt zich in een staat van alertheid na een reeks gruwelijke aanvallen op daklozen. Binnen een tijdsbestek van een maand zijn er drie dakloze individuen in Wenen met messen aangevallen, waarbij twee van hen het leven lieten. De autoriteiten zijn op zoek naar één enkele dader, zoals gemeld door Oostenrijkse mediabronnen.

Het meest recente slachtoffer, een 55-jarige man, overleed in het ziekenhuis na herhaaldelijk gestoken en gesneden te zijn met een mes. Zijn onvermogen om een verklaring af te leggen bemoeilijkt het politieonderzoek. Op 12 juli werd een 56-jarige man doodgestoken aangetroffen op een bankje in een park, op dezelfde wijze als het recente slachtoffer. Tien dagen later werd een 51-jarige vrouw in een ander park neergestoken. Hoewel ze de aanval overleefde, liep ze ernstige verwondingen op.

Vanwege de vermoedelijke seriemoordenaar hebben hulporganisaties extra slaapplaatsen geregeld voor daklozen. Een teamleider verklaarde dat zoiets nog nooit eerder is voorgekomen in de dertig jaar dat hij werkzaam is.

De autoriteiten hebben politieagenten opgeroepen om extra alert te zijn op verdachte situaties. Tot nu toe is er geen specifiek signalement van een verdachte vrijgegeven. Het onderzoek naar deze schokkende moorden is momenteel in volle gang, terwijl de stad in spanning afwacht op verdere ontwikkelingen.