Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Moeder aangehouden voor moord na vondst lichaam kind (10) in prullenbak

Een moeder in de VS is aangehouden voor moord na de vondst van het lichaam van een kind in een prullenbak.

In een schokkende ontwikkeling in het noordwestelijke deel van Illinois, wordt een moeder geconfronteerd met meerdere ernstige aanklachten nadat de politie meldde dat agenten het lichaam van haar 10-jarige zoon hadden aangetroffen in een vuilnisbak in haar huis tijdens een welzijnscontrole.

Volgens een persbericht heeft het politiedepartement van Rock Island vorige week een onderzoek gestart naar een verdacht sterfgeval in de woning.

Vlak voor 9.30 uur op 26 juli reageerden politieagenten op het huis in Rock Island, waar ze het lichaam van een jongen aantroffen, later geïdentificeerd als Zion Staples, in een vuilnisbak in de garage van het huis. Het huis bevindt zich in het Highland Park Historic District van de stad, nabij de staatsgrens met Iowa, net ten zuiden van de Mississippi-rivier.

De politie heeft in het persbericht niet vermeld hoe de jongen is overleden en heeft niet gespecificeerd wat de aanleiding was voor de welzijnscontrole.

Later die dag arresteerde de politie naar verluidt de moeder van de jongen, de 37-jarige Sushi M. Staples, op aanklachten waaronder verberging van het overlijden en belemmering van de rechtsgang.

Staples werd overgebracht naar de Rock Island County Jail, waar ze werd vastgehouden in afwachting van haar eerste verschijning voor de rechtbank met betrekking tot de aanklachten, aldus de politie.

Dit tragische voorval werpt een schaduw over de gemeenschap en doet vragen rijzen over de omstandigheden rond het overlijden van de jongen en de acties van de moeder. Het politieonderzoek zal naar verwachting voortgaan om helderheid te verschaffen over deze hartverscheurende gebeurtenis.