© crime-nieuws.nl

Jaren cel en boete van 30K voor man uit Eindhoven na kraken PGP chats Encrochat

De rechtbank heeft een man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf voor drugshandel. Hij zou in Encrochat berichten gesproken hebben over de productie en levering van drugs.

De 38-jarige man zou van maart tot en met mei 2020 met een PGP-telefoon vele gesprekken via Encrochat (een dienst voor het versturen van versleutelde berichten) hebben gevoerd. Hij sprak in de berichten onder andere over de levering van Apaan en MDMA, de productie van BMK (een grondstof voor amfetamine) en de betaling van contante geldbedragen. Bij sommige chatberichten waren foto’s toegevoegd, bijvoorbeeld met een maatbeker met vloeistof en zakjes met pillen.

Uit de gekraakte berichten bleek volgens de rechtbank dat de man een prominente rol speelde bij de productie van harddrugs. De verdachte ontkende of ontkrachtte in de zittingszaal niet dat de chatberichten over de productie van harddrugs gingen. Hij beriep zich op vragen alleen op zijn zwijgrecht.

De rechtbank acht de man schuldig inzake voorbereidingshandelingen om amfetamine te produceren. Ook was hij betrokken bij de levering van kilo’s crystal meth en duizenden pillen xtc. Met de PGP-telefoon werd contact onderhouden met meerdere personen. Hij zou hierbij planmatig te werk zijn gegaan. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 4 jaar en een geldboete van 30.000 euro.