© crime-nieuws.nl

Jaren cel voor man uit Utrecht na grote explosie drugslab door foutje in productie MDMA

De rechtbank heeft een man uit Utrecht veroordeeld tot jaren gevangenisstraf voor een grote explosie in een lab waar MDMA geproduceerd werd.

Op 28 juli 2022 ontstond er een explosie in een loods op een bedrijventerrein in Beesd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse zijn onder meer de politie stelt een onderzoek in. Daaruit bleek dat er in de loods een drugslab waar MDMA geproduceerd werd. Door een foutje in de productie schoot een ketel met enorme kracht door het dak en kwam dwars door het dak van een naburig pand weer naar beneden. Enkele minuten daarvoor zaten een vader en zijn kind nog in die ruimte. Na de knal ontstond er een enorme brand die meerdere bedrijfspanden volledig heeft vernield. De politie trof in de loods goederen en stoffen aan die in verband worden gebracht met de productie van synthetische drugs zoals MDMA.

De 55-jarige man uit Utrecht wordt door de rechtbank verantwoordelijk gehouden voor deze feiten. Hij huurde de loods sinds 2019 en installeerde daar eind december 2021 een alarm. Ook verklaarde hij vrijwel elke dag in de loods te komen. De man heeft een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd gekregen.