Stapels cash, drugs en geldtelmachine bij invallen in onderzoek buitmaken ruim 500K met fraude

De politie heeft invallen verricht en verdachten aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude waarbij voor meer dan 500.000 euro is buitgemaakt.

Er kwamen meerdere aangiftes binnen van gedupeerden die tussen augustus 2022 en februari 2023 werden opgelicht door personen die zich voordeden als medewerkers van een bank. Hierbij kwamen drie verdachten in beeld. Het gaat om een 25-jarige en een 20-jarige man uit Schiedam en een 20-jarige man uit Delft. 

‘Vermoedelijk zijn deze verdachten betrokken bij het plunderden van bankrekeningen via online overschrijvingen en het gebruik van pinautomaten. Daarnaast is er geshopt bij verschillende (web)winkels op kosten van de slachtoffers.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

De verdachten zijn op dinsdag aangehouden in Appingedam, Schiedam en Delft. Daarbij werden de rechercheurs uit Midden-Nederland ondersteund door verschillende ondersteuningsgroepen van andere eenheden. De verdachten zitten momenteel nog in hechtenis en meer aanhoudingen in verband met de grootschalige fraude worden niet uitgesloten.

De politie heeft na de aanhoudingen ook ook doorzoekingen verricht in vier verschillende woningen. Hierbij troffen rechercheurs onder meer 25.000 euro aan contant geld, een handelshoeveelheid aan verdovende middelen en een geldtelmachine aan. Verder zijn er bivakmutsen gevonden en twee luchtdrukwapens.