© Pexels

Jaren gevangenisstraf voor man na vergiftigen Pepsi collega met bleekmiddel

Een Amerikaanse man moet jaren de cel in voor het vergiftigen van de Pepsi van zijn collega met bleekmiddel.

Een man uit Volusia County, Florida, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar nadat hij schuldig pleitte aan het vergiftigen van een collega. Jerome Ellis, 49 jaar oud, heeft toegegeven dat hij bleekmiddel in de Pepsi van zijn collega heeft gegoten als wraak voor een eerdere ruzie. De veroordeling vond plaats nadat Ellis in april geen contest had gepleit voor de aanklacht van het vergiftigen van voedsel of drinkwater.

Op de avond van 24 oktober 2022 werden de hulpsheriffs van Volusia County opgeroepen wegens een mogelijke vergiftiging. Het slachtoffer verklaarde dat hij de dag ervoor, op 23 oktober, een verhitte discussie had gehad met Jerome Ellis. Het slachtoffer vermoedde dat Ellis een wrok tegen hem koesterde vanwege deze ruzie. Het incident vond plaats toen het slachtoffer een Pepsi uit zijn lunch dronk. Hij zette het drankje even neer achter de toonbank, ging naar het toilet en keerde terug om zijn Pepsi te drinken. Tot zijn schrik ontdekte hij dat het drankje vergiftigd was. In de documenten staat dat hij de Pepsi proefde en rook dat er bleekmiddel of schoonmaakmiddelen in waren gegoten.

In paniek belde het slachtoffer direct het alarmnummer 911 en informeerde hij zijn manager over het incident. Hij bewaarde het vergiftigde drankje in de achterkamer tot de hulpdiensten arriveerden.

De collega, die Ellis ervan verdacht zijn drankje te hebben gemanipuleerd, besloot de beveiligingsbeelden te bekijken. De video-opnames bevestigden zijn vermoedens. Het slachtoffer legde uit dat op de beelden te zien was hoe Jerome Ellis bleekmiddel in zijn Pepsi goot terwijl hijzelf op het toilet was.

Na de ontdekking van het bewijsmateriaal werd Jerome Ellis officieel aangeklaagd en later veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het vergiftigen van zijn collega. Deze verontrustende gebeurtenis benadrukt de ernstige gevolgen van het vergiftigen van voedsel of drinkwater, en de rechter heeft dan ook een passende straf opgelegd om de dader verantwoordelijk te houden voor zijn acties.