© Crime-Nieuws.nl

Vishandel gesloten na per toeval arriveren drugstransport tijdens inval arrestatieteam

Een vishandel is gesloten nadat tijdens een inval van de politie per toeval een drugstransport arriveerde.

Een recente politie-inval in een vishandel in Nieuw-Vennep heeft meer opgeleverd dan de autoriteiten aanvankelijk verwachtten. Terwijl agenten bezig waren met het doorzoeken van het pand, arriveerde er nog een drugstransport. Hoewel de inval al in februari plaatsvond, is het nieuws nu pas naar buiten gebracht nadat burgemeester Marianne Schuurmans aankondigde dat het vishandelsbedrijf voor een half jaar gesloten wordt.

De vishandel aan de Pesetaweg kwam in het vizier van de autoriteiten na een tip van Interpol, zo meldt NH Nieuws. Deze internationale politieorganisatie verzocht de Nederlandse politie vorig jaar september om een vrachtwagen te volgen die uit Italië kwam. Het vermoeden was dat de vrachtwagen pmk-glycidezuur vervoerde, een belangrijke grondstof voor mdma en de productie van xtc.

De tip bleek juist te zijn. De politie volgde het transport en ontdekte dat de lading in eerste instantie naar een pand in Hillegom werd gebracht, waarna het uiteindelijk belandde bij de vishandel in Nieuw-Vennep. Tussen de bevroren visproducten in het pand trof de politie grondstoffen aan voor de productie van xtc. Daarnaast werden bijna 7500 xtc-pillen en een grote hoeveelheid ketamine gevonden.

Opmerkelijk genoeg arriveerde tijdens de politie-inval een groot pallet vanuit Spanje. Op dit pallet stonden zes bakken ijs, waarin bijna 35 kilo wiet verborgen zat. Volgens de politie is de 35-jarige eigenaar van de vishandel gearresteerd, samen met twee illegaal in Nederland verblijvende Chinezen.

De onthulling van deze drugsvangst werpt een schokkend licht op de activiteiten die plaatsvinden in ogenschijnlijk normale bedrijven. Het onderstreept de voortdurende strijd tegen de drugshandel en de internationale samenwerking die nodig is om deze illegale praktijken aan te pakken. De sluiting van de vishandel is een duidelijk signaal dat dergelijke criminele activiteiten niet worden getolereerd in de samenleving.