Jarenlange celstraffen voor grootschalige productie ‘crystal meth’ in loods Zuidlaren

De rechtbank heeft jarenlange celstraffen opgelegd aan twee mannen voor het op grote schaal produceren van methamfetamine, ook bekend als ‘crystal meth’.

Op 6 april 2018 hebben agenten een inval gedaan in een loods in Zuidlaren waar een in werking zijnde drugslab werd aangetroffen. Na onderzoek bleek dat er methamfetamine werd geproduceerd. Twee mannen die aanwezig waren zijn direct aangehouden en vastgezet. Daarnaast nam de politie een grote partij crystal meth in beslag.

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen twee van de drie hoofdverdachten. Een derde hoofdverdachte heeft zichzelf van het leven beroofd tijdens zijn voorlopige hechtenis. De rechtbank heeft bewezen geacht dat beide overige verdachten betrokken zijn geweest bij de productie van methamfetamine en verantwoordelijk zijn voor de grote hoeveelheid aangetroffen drugs en grondstoffen.

De rechtbank gaat mee met de eis van de officier van justitie en heeft beide verdachten een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd. De twee mannen kunnen nog in hoger beroep.