© Pixabay on Pexels.com

Jeugddetentie en taakstraffen geëist voor per ongeluk doodschieten tiener (16) tijdens chillen in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugddetentie en taakstraffen geëist voor het per ongeluk doodschieten van een tiener (16) in Amsterdam.

Op zondagavond 16 januari van dit jaar vond rond 19.00 uur een schietincident plaats in een woning in Zuidoost. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer bleek in zijn borst geraakt en is kort na het incident overleden. Twee jongens werden direct door de politie aangehouden, de andere twee waren de woning ontvlucht en meldden zich die nacht en de volgende dag zelf bij de politie.

Uit het verdere onderzoek van de recherche is duidelijk geworden dat de vijf vrienden op 14, 15 en 16 januari naar de woning van het latere slachtoffer kwamen om te chillen. Er werd geblowd en één verdachte nam elke keer een echt vuurwapen met bijbehorende munitie mee. Er werd gefilmd en gespeeld met het wapen tot het moment dat het mis is gegaan. Het wapen is tot op de dag van vandaag nog zoek.

Het OM heeft jeugddetentie en taakstraffen geëist tegen vier inmiddels 17-jarige jongens die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de dood van een 16-jarige vriend van hen. Omdat de verdachten minderjarig zijn, vond de zitting achter gesloten deuren plaats.