Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Jongen (5) overleden bij crash met YouTubers in Lamborghini onder invloed drugs

Een jongen (5) is overleden bij een verkeersongeval in Rome, veroorzaakt door YouTubers in een Lamborghini.

Een tragisch verkeersongeval in Rome heeft het leven gekost aan een vijfjarige jongen. De betrokkenheid van een groep YouTubers, die een snelle rit in een geleende Lamborghini aan het filmen waren, heeft tot grote verontwaardiging geleid. De bestuurder van de sportwagen bleek onder invloed van cannabis te zijn.

De Lamborghini botste op volle snelheid tegen een Smart-auto waarin de vijfjarige jongen en zijn familie zaten. Het zusje en de moeder van het kind zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zoals gemeld door Italiaanse media. Foto’s tonen de totaal vernielde kleine auto.

Het openbaar ministerie heeft een onderzoek geopend naar de twintigjarige bestuurder van de Lamborghini. Hij wordt verdacht van doodslag in het verkeer. Het is vastgesteld dat hij onder invloed van cannabis reed op het moment van het ongeval.

De YouTubers waren bezig met het maken van een video waarin ze vijftig uur in de luxe sportwagen doorbrachten. De auto was geleend voor opnames die bedoeld waren voor sociale media. Volgens The Guardian maken drie van de vijf influencers deel uit van een Italiaanse YouTube-groep genaamd “The Borderline”, met meer dan 600.000 abonnees. Een van de groepsleden heeft via Instagram verklaard dat hij niet achter het stuur zat en hij betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Reactie van de Italiaanse transportminister:
Minister van Transport Matteo Salvini heeft gereageerd op het incident en verklaard dat hij de regels kan aanscherpen, maar dat “bepaalde domheid” moeilijk te voorkomen is.

Het tragische verlies van een vijfjarig kind heeft diepe rouw veroorzaakt in Rome en verontwaardiging in heel Italië. Het is afwachten hoe het onderzoek zal verlopen en welke juridische stappen er zullen worden genomen tegen de betrokken YouTubers.