Joran van der Sloot verdacht van drugssmokkel in gevangenis Peru

Joran van der Sloot wordt verdacht van drugssmokkel in de gevangenis in Peru waar hij vastzit voor moord.

Volgens justitie in Peru was Van der Sloot betrokken bij de smokkel van bijna 300 gram cocaïne en 140 gram wiet in de gevangenis. Hiervoor heeft de officier van justitie in ieder geval 1,5 jaar hechtenis geëist. De straf komt bovenop de straf die Van der Sloot kreeg voor de moord op een 21-jarige vrouw.

De drugssmokkel werd ontdekt nadat de 23-jarige vriendin van de Nederlander een bezoekje bracht aan de gevangenis in Juliaca. De vrouw bracht Van der Sloot in augustus onder meer negentien rode bieten. In de groenten bleken tijdens een controle drugs verstopt te zitten. De vrouw zegt dit niet te hebben geweten.

Naast Van der Sloot en zijn vriendin zijn in verband met de drugssmokkel nog vier personen vervolgd. Het gaat onder meer om de broer van de verdachte vrouw. Het onderzoek naar het smokkelen van drugs in de gevangenis is in volle gang.

Joran van der Sloot zit sinds 2010 vast toen hij werd opgepakt voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. In januari 2012 werd hij schuldig bevonden en veroordeeld tot 28 jaar cel voor moord. De Nederlander speelde ook een hoofdrol in de zaak rond Nathalee Holloway die in 2005 op Aruba verdween. Die zaak is nooit opgelost.