Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Politieagenten trekken vuurwapen en schieten meerdere keren op auto in ‘s-Gravenzande

De politie heeft in ‘s-Gravenzande schoten gelost op een personenauto.

Agenten kregen dinsdagavond rond 22.30 uur melding binnen van een buurtbewoner die zag hoe een man aan het inbreken was in een auto aan de Robijn. Na de melding hebben meerdere agenten een deel van de wijk afgezet en een onderzoek ingesteld.

Toen er een personenauto over een rotonde op de Eikenlaan kwam aanrijden in de richting van de Beukenlaan, gaven agenten de bestuurder een stopteken. De auto stopte niet en reed in op de agenten die snel nog opzij konden springen. Daarna schoten de agenten op de vluchtende auto. Hierbij werd het voertuig meerdere keren geraakt.

De politie heeft vervolgens verder onderzoek ingesteld naar de auto en bestuurder wat leidde tot een aanhouding later die nacht. Rond 1.30 uur werd de verdachte, een 23-jarige man, aangehouden in een woning aan de Brederodelaan. De man is aangehouden voor het inrijden op agenten en gevaarlijk rijgedrag. De politie onderzoekt of de man betrokken was bij de auto-inbraak eerder die avond. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachte. Ook deed de eigenaar van de auto waarin werd ingebroken, aangifte. De politie onderzoekt beide zaken. De 23-jarige man zit vast en wordt gehoord.