Gewapende criminelen roven complete inhoud geldautomaat Jumbo supermarkt bij overval

Bij een gewapende overval op een Jumbo supermarkt in Alkmaar is de complete inhoud van een geldautomaat buitgemaakt.

De daders sloegen woensdagavond rond 19.50 uur toe bij de winkel aan de Winkelwaard in Alkmaar. Medewerkers van de supermarkt waren het mobiele geldautomaat in de winkel aan het legen, toen twee mannen de winkel in kwamen. Zij dwongen met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen de medewerkers het geldautomaat te openen.

De slachtoffers gaven hier gehoor aan en de daders haalden de complete automaat leeg. Vervolgens zijn de twee met een onbekende hoeveelheid geld op de vlucht geslagen. Buiten stapten de gewapende overvallers op een zwarte scooter en reden met hoge snelheid weg in de richting van de Schinkelwaard.

Direct na de overval heeft de politie in de omgeving gezocht naar de daders en de hulp van burgers ingeschakeld door middel van een Burgernetmelding. Ondanks een uitgebreide zoekactie zijn er geen verdachten aangetroffen. Het onderzoek naar de gewapende overval is in volle gang.

De twee overvallers droegen beide een donkergekleurde jas met capuchon en een zwarte integraal helm. Zij zijn op hoge snelheid weggereden op een zwarte Gilera-scooter met deels blauwe kappen en zonder kentekenplaat. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.