Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Justitie vervolgt man voor doodrijden overvaller in Arnhem die even daarvoor het vuur opende

Justitie gaat een man vervolgen voor het doodrijden van een verdachte van een woningoverval. Het slachtoffer zou even daarvoor een gewapende overval hebben gepleegd.

Op 30 maart 2017 vond er een gewapende overval plaats op en woning aan de Limburgsingel in Arnhem. De overvaller wordt na de overval dood aangetroffen in de berm van de Randweg. De 37-jarige man wordt er van verdacht de overvaller te hebben doodgereden.

Het OM heeft besloten de 37-jarige man te vervolgen voor doodslag. Uit onderzoek is gebleken dat de man op de overvaller is ingereden. Het OM heeft in de overwegingen meegewogen dat de man in zijn eigen woning is overvallen én dat de overvaller op de man heeft geschoten. Desalniettemin heeft de man naar het oordeel van het OM een strafrechtelijke grens overschreden. Vanwege de ernst van de verdenking en de uitzonderlijke omstandigheden vindt het OM dat deze zaak aan de rechter moet worden voorgelegd. De strafbaarheid van de man komt bij de behandeling van de zaak aan de orde. Aldus justitie.

De 37-jarige man zal zich voor de meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem moeten verantwoorden. Een zittingsdatum is nog niet bekend. Alle betrokkenen zijn inmiddels van de beslissing van het OM op de hoogte gebracht.