© US Army via Wikimedia Commons

Advocaat bekend die verdachte liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige bijstaat

De advocaat die de verdachte van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum (44) bijstaat, is bekend.

Hert gaat om advocaat Tjalling van der Goot. Hij meldt dat zijn kantoor en hij zelf de gevoeligheid van deze strafzaak beseffen. ‘Maar juist in een democratische rechtstaat is het essentieel dat rechtshulp aan iedere verdachte gegarandeerd blijft.’ Aldus Van de Goot. De verdachte zelf zit nog in volledige beperkingen. Over zijn identiteit en mogelijke rol heeft de politie en justitie nog niets bekendgemaakt. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.

De 44-jarige Derk Wiersum werd bij zijn woning in Buitenveldert in Amsterdam geliquideerd. De advocaat stond al enige tijd de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in zijn strafzaak. Of de moord op Wiersum daarmee te maken heeft wordt onderzocht. Politie en justitie houden daar in ieder geval ernstig rekening mee.

Kroongetuige Nabil B. heeft zeer belastende verklaringen afgelegd over een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Hij heeft onder meer Ridouan T. en Saïd R. aangewezen als vermeende opdrachtgevers. De twee mannen worden internationaal gezocht en justitie looft een beloning uit van 100K voor de gouden tip.