© US Army via Wikimedia Commons

Kapperszaak en woning beschoten in Tilburg bij derde schietpartij in een week

In Tilburg heeft afgelopen nacht voor de derde keer in drie dagen een schietpartij plaatsgevonden.

Naar aanleiding van een melding van schoten in de omgeving van de Korvelsweg, stelden agenten een onderzoek in. Ter plaatse werden sporen aangetroffen die wijzen op een schietpartij. Een kapperszaak en een woning bleek te zijn beschoten. In een van de ramen werden meerdere kogelgaten aangetroffen.

Na het schieten is een verdachte via een zijstraat op de vlucht geslagen en is er in een kleine witte auto vandoor gegaan. Bij de schietpartij raakte voor zover bekend niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Het gaat om de derde schietpartij in een week in Tilburg. Op vrijdag werd een 42-jarige Tilburger voor de ogen van zijn zoontje neergeschoten. De man is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar. Een dag eerder werd een auto in Tilburg beschoten. Niemand raakte hierbij gewond.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de reeks schietpartijen. Het is nog niet duidelijk of er een direct verband is. De recherche houdt rekening met meerdere scenario’s en sluit momenteel niets uit. Er zijn geen aanhoudingen verricht.