Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Katja Schuurman noemt zus Birgit ‘heel stoer’ na verklaringen in zedenzaak Ali B

Katja Schuurman heeft haar zus Birgit Schuurman en Ellen ten Damme geprezen voor hun moedige beslissing om een verklaring af te geven in de zedenzaak rond rapper Ali B.

Volgens Katja deden Birgit en Ellen dit niet voor zichzelf, maar om de zaak van andere slachtoffers te ondersteunen. “Dat hebben ze gedaan om de zaak van de andere meisjes te ondersteunen,” zei Katja maandag in RTL Boulevard.

Verklaring zonder Aangifte

Eind mei werd bekend dat Birgit Schuurman naar de politie was gestapt om een verklaring af te geven. Haar manager wist destijds niet waar die verklaring over ging en Birgit heeft zelf geen aangifte tegen de rapper gedaan. “In dit geval hebben Birgit en Ellen die meisjes willen ondersteunen, ik hoop dat het goed uitpakt voor die meisjes,” verduidelijkte Katja.

Beschuldigingen tegen Ali B

Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. De feiten zouden gepleegd zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko. Een van de beschuldigingen is gerelateerd aan het televisieprogramma The Voice. De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt woensdag en donderdag plaats in Haarlem.

Reactie van Katja Schuurman

Katja Schuurman noemt het “heel stoer” en “heel mooi” dat haar zus en Ellen ten Damme hun steun hebben betuigd aan de slachtoffers door hun verklaringen af te geven. Hiermee hopen zij bij te dragen aan een rechtvaardige afloop voor de andere betrokken vrouwen.