Man gearresteerd in Marokko na bekentenis in café aan vriend terwijl agent toevallig meeluistert

Een man is gearresteerd in een café in Casablanca nadat hij tegenover een vriend had opgebiecht iemand te hebben vermoord. De bekentenis werd gehoord door een agent die toevallig in hetzelfde café aanwezig was.

Incident en Onderzoek

Meer dan een maand geleden vond er een gevecht plaats tussen twee mannen in de wijk Lahraouiyine in Casablanca. Het slachtoffer had ruzie gemaakt met een jongeman die een tuktuk bestuurde. De tuktukbestuurder viel het slachtoffer aan, die vervolgens bewusteloos op de grond viel. De dader reed weg in zijn tuktuk.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij drie dagen later overleed. De politie startte een onderzoek om de dader te identificeren, maar had lange tijd geen succes.

Doorbraak in de Zaak

De doorbraak kwam toen een agent in een café in de wijk Moulay Rachid twee mannen hoorde praten. Eén van hen vertelde de ander dat hij het slachtoffer in Lahraouiyine had aangevallen en dat hij niet had verwacht dat het slachtoffer zou sterven. Hij voegde toe dat hij niet meer kon slapen van spijt.

De agent waarschuwde zijn collega’s, die snel naar het café kwamen en de man arresteerden. De verdachte is in hechtenis genomen en wordt momenteel ondervraagd door de politie.

Vervolgonderzoek

De arrestatie van de verdachte markeert een belangrijke stap in het onderzoek. De politie zet het onderzoek voort om alle details rondom de moord te verduidelijken en eventuele andere betrokkenen op te sporen.