Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Katvanger die naam tegen betaling liet gebruiken door 30 jaar gezochte maffiabaas ‘Diabolik’ aangehouden

De Italiaanse politie heeft in het onderzoek rond de voortvluchtige maffiabaas Matteo Messina Denaro alias ‘Diabolik’ een man aangehouden die als katvanger werd gebruikt.

Het gaat volgens een woordvoerder van de Carabinieri om Andrea Bonafede de man die zijn naam liet gebruiken door de gezochte maffiabaas. Hij is op Sicilië aangehouden en vastgezet. De politie denkt dat hij tegen betaling een huis in het dorp Campobello di Mazara heeft gekocht. Hier kreeg hij naar verluidt 20.000 euro. Op dat adres bleek Messina Denaro al geruime tijd ondergedoken te hebben gezeten. Ook liet de crimineel zich onder de naam van de katvanger medisch behandelen.

De maffiabaas werd al sinds 1993 internationaal gezocht vanwege een levenslange gevangenisstraf. De Baas der Bazen wist 30 jaar uit handen van de politie te blijven. Recent kwamen ze hem op het spoor en hebben de voortvluchtige crimineel aangehouden. De maffiabaas gaf direct toe Matteo Messina Denaro te zijn. 

De katvanger, Andrea Bonafede, is vastgezet op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, de Cosa Nostra. Hij zou volgens de aanklagers Messina Denaro hebben geholpen om zijn rol als maffiabaas uit te voeren door onder meer berichten door te spelen.