Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Nieuwe verdachte liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries eerder veroordeeld voor dodelijke overval

De nieuwe verdachte in de zaak rond de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries is een bekende van politie en justitie.

Volgens het AD gaat het om Ludgardo S. uit Tilburg. In 2011 zou hij samen met zijn broer en twee vrienden een winkel in Vlaardingen hebben overvallen. Een klant kwam bij de overval om het leven door een afgeketste kogel. S. kreeg hiervoor acht jaar gevangenisstraf opgelegd. Volgens de krant werd hij na zijn vrijlating onder meer nog veroordeeld voor wapenbezit en rijden zonder rijbewijs of onder invloed.

Een maand geleden zou de nieuwe verdachte zijn broer zijn verloren. Die werd naar verluidt doodgeschoten bij een tankstation in Tilburg. De vermoedelijke schutter meldde zich na de schietpartij zelf bij de politie en zit sindsdien vast.

De politie verdenkt S. van betrokkenheid bij de voorbereiding van de moord op Peter R. de Vries. Hij zou mogelijk voorverkenningen hebben uitgevoerd. De verdachte zit in volledige beperkingen vast en mag alleen contact hebben met een advocaat.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).