© Politie

Kettingrukker gepakt na ingrijpen omstanders in Rotterdam

In Rotterdam is een zogenaamde kettingrukker op heterdaad gepakt na ingrijpen van omstanders. De man had even daarvoor een gouden ketting van de nek van een vrouw getrokken.

De dader sloeg twee keer toe woensdagochtend, op de Lusthofstraat en de Willem Ruyslaan. Op de Lusthofstraat liep een 67-jarige vrouw rond half twaalf ’s middags met een zware boodschappentas toen een man een ketting van haar nek trok. Een omstander zag dit gebeuren en zette de achtervolging in.

Een tweede man komt net aanfietsen, hoort omstanders roepen ‘houd hem tegen’ en gaat ook achter de man aan. De mannen bellen de politie en geven de locatie van de verdachte door. Dankzij hun aanwijzingen houden agenten uiteindelijk de 25-jarige verdachte, onder hevig verzet aan.

Later blijkt dat er diezelfde woensdagochtend een tweede slachtoffer van een kettingroof is. Even na half twaalf wordt een 69-jarige vrouw in het parkje achter de Willem Ruyslaan beroofd. Ook haar ketting wordt van haar hals getrokken, een erfstuk met grote emotionele waarde. De vrouw ziet hoe de man met de ketting het park uit rent richting de Willem Ruyslaan. De politie onderzoekt nu of de verdachte betrokken is geweest bij meerdere soortgelijke berovingen in Rotterdam.