© Politie

Vuurwapens gepakt bij duo die midden in de nacht ‘wandelingetje’ maakte bij afgelegen parkeerplaats

De politie heeft twee mannen in Bergschenhoek gepakt met een pistool en revolver na een controle. De verdachten vielen op en beweerden ‘een wandelingetje’ te hebben gemaakt.

Twee surveillerende agenten zagen rond 01:45 uur op een afgelegen, onverlichte parkeerplaats aan de Hogelanddreef één auto staan. Dat viel de agenten op waarop ze op onderzoek zijn gegaan. Net toen ze de parkeerplaats af wilden rijden, kwamen er twee mannen aanlopen.

De agenten spraken de mannen aan die naar eigen zeggen net even hadden gewandeld. Besloten werd om de twee te controleren en hun identiteit te checken. Eén van de mannen bleek geen ID bij zich te hebben, hierop besloten de agenten over te gaan tot fouillering. In de schoudertas onder zijn jas werd een revolver aangetroffen.

Toen aan de andere man werd gevraagd of hij iets bij zich had wat hij niet mocht hebben antwoordde hij bevestigend. Ook bij hem werd een vuurwapen aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen en de verdachten, twee Rotterdammers van 22 en 23 jaar oud, zijn aangehouden en vastgezet.