De politie heeft een kilo cocaïne en stapels cash gepakt bij een controle in Rotterdam. De bestuurder reed in op een politieagent.

Agenten controleerden donderdagochtend rond 10.45 uur een auto op een parkeerplaats aan de Jan van Weeldenstraat vanwege een ANPR-hit. De auto stond op dat moment samen met een andere auto stil op de parkeerplaats. Toen de agenten kenbaar maakten een controle uit te willen gaan voeren, gaf de bestuurder gas en reed in op een agent die hierdoor klem kwam te zitten.

Meerdere agenten verleenden assistentie en zijn hun collega te hulp geschoten. De politie kon met getrokken wapens vijf personen aanhouden. Het gaat om twee mannen afkomstig uit Den Haag (28 en 30 jaar), een 25-jarige man uit Terneuzen, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige vrouw uit Uden. De gewonde agent is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De twee auto’s zijn vervolgens in beslag genomen en doorzocht door de politie. Hierbij werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s en ongeveer een kilo cocaïne aangetroffen. De drugs en cash zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.