Drie Nederlanders die door justitie in Spanje beschuldigd werden van het vormen van een moordcommando zijn weer op vrije voeten.

Eerder deze maand hield de Spaanse politie meerdere verdachten aan die een moordcommando zouden vormen. Volgens de autoriteiten zouden de mannen onderweg zijn geweest naar een liquidatie met vuurwapens in een verborgen ruimte. Hier blijkt nu geen sprake van te zijn.

Volgens Het Parool zijn drie verdachten per direct op vrije voeten gesteld. De rechtbank spreekt van ‘fabelachtige hiaten in de bewijsvoering’ in hun zaak. In de auto waarin de mannen reden bleken geen vuurwapens aanwezig te zijn zoals de politie en/of justitie wel had gemeld.

Eén van de opgepakte verdachten blijft wel vastzitten in verband met de liquidatie van Abdelhadi Yaqout alias ‘Marco’ in januari 2019 in Marbella. Het onderzoek naar de vermeende moordcommando werd gestart na de moord op de clubeigenaar in Marbella. De verdachte inzake de moord op Yaqout wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Shaquille Goedhart op 2 mei 2019 in Amsterdam.

Een zesde verdachte, de Amsterdammer Jermaine B. (37) alias Boris, zat al vast in verband met de liquidaties rond motorclub Caloh Wagoh. Hij wordt verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties in Nederland.