Kilo’s harddrugs, 600.000 euro en wietkwekerijen bij invallen politie Limburg

De Limburgse politie heeft bij invallen onder meer kilo’s harddrugs, ruim 600.000 euro cash en wietkwekerijen aangetroffen.

Na een uitgebreid onderzoek vielen agenten donderdagochtend drie woningen in Roermond, Brunssum en Kerkrade binnen voor een doorzoeking. Hierbij werd ruim 600.000 euro aan contant geld, 5 kilo harddrugs, een vuurwapen, een grote hoeveelheid merkkleding en twee auto’s aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast stuitte de politie bij de doorzoekingen op twee wietkwekerij en een ruimte die ingericht was voor de verwerking van harddrugs.

Het onderzoek werd gestart in de zomer van 2020. In juni 2020 werd op de Anjelierstraat in Kerkrade een grote partij verdovende middelen en vuurwapens in beslag genomen. Daarbij werd ook een verdachte aangehouden. Het daarop ingestelde vervolgonderzoek leidde tot de recente doorzoekingen en aanhouding van drie nieuwe verdachten.

De verdachten zijn een 32-jarige man uit Roermond, een 32-jarige man uit Brunssum en een 26-jarige man uit Kerkrade. Alledrie de verdachten zitten in beperkingen en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet.