18 jaar gevangenisstraf geëist tegen Joran van der Sloot voor drugssmokkel in gevangenis Peru

In Peru is ruim 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen Joran van der Sloot in verband met drugssmokkel.

Dat melden verschillende lokale bronnen. De Peruaanse aanklagers zien Van der Sloot als hoofdverdachte en coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis in het zuidoosten van het land waar hij momenteel een gevangenisstraf uitzit. Samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco en een aantal medeverdachten zou de Nederlander 300 gram cocaïne en 140 gram wiet de gevangenis in Juliaca hebben willen binnensmokkelen.

De vriendin van Van der Sloot bracht in augustus was levensmiddelen naar de gevangenis waaronder negentien rode bieten. Tijdens een controle werden in die groenten drugs gevonden. Pacohuanaco zegt hier niets van te hebben geweten, maar de aanklagers hebben ook tegen haar achttien jaar cel wegens drugssmokkel geëist. Tegen drie medegevangenen is ook 18 jaar cel geëist. Tegen de broer van Pacohuanaco is veertien jaar cel geëist wegens zijn rol in de drugssmokkel.

Joran van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit wegens de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez in 2010. Hij werd in 2012 veroordeeld tot de langdurige gevangenisstraf. De Nederlander werd eerder al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway (18) op Aruba in 2005.