Kilo’s heroïne vliegen uit raam bij controle bedrijfspand Rotterdam

De politie heeft tijdens een controle op de Spaanse Polder in Rotterdam een partij heroïne aangetroffen en in beslag genomen. Een tas vol met meerdere kilo’s werd vanaf de eerste verdieping naar beneden gegooid.

De politie hield samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een controle op de Groothandelsmarkt. Tijdens de controle zag een agent een aantal pakketjes uit het raam vliegen. Dit bleken meerdere kilo’s heroïne te zijn. In totaal 13,5 kilogram.

In een afgesloten ruimte in het pand waar de controle werd gehouden troffen agenten apparatuur om drugs te verpakken en 4 kilo versnijdingsmiddel aan. Alle materialen zijn in beslag genomen en de politie heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer.

Bij een doorzoeking van de woning van de verdachte vonden de agenten veel dure merkkleding, sieraden en een gloednieuwe Audi. Omdat al die spullen mogelijk bekostigd zijn met crimineel geld, zijn ze in beslag genomen. De drugs en versnijdingsmiddelen zijn vernietigd. Het pand is gesloten door de gemeente en de recherche onderzoekt de zaak.