Kilo’s wiet in sealbags, tienduizenden euro’s cash en Rolex-horloges gepakt na observatie

De politie heeft bij een controle in Breda een partij wiet, tienduizenden euro’s cash en Rolex-horloges aangetroffen en in beslag genomen.

Op dinsdagmiddag zagen agenten rond 17.00 uur een auto die rijden die volgens de politiesystemen een dag eerder betrokken was bij een verdachte situatie. Op het moment dat de agenten de betreffende auto wilden controleren, reed deze een ondergrondse parkeergarage in.

De politie besloot de wagen op gepaste afstand te volgen en werd gezien dat twee inzittenden uit de auto stapten en een ontmoeting hadden met een derde man. De agenten spraken de mannen vervolgens aan om de identiteit vast te stellen. De bestuurder van de auto, de man uit Eindhoven, kon zich niet identificeren.

Om zijn identiteit vast te kunnen stellen werd besloten om de auto van de verdachte te controleren. In de kofferbak werden vijf zakken met wiet aangetroffen. In totaal ging het om vijf kilogram. Daarop werden de drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de auto werden later ook het rijbewijs en een paspoort op naam van de bestuurder aangetroffen.

Na de drugsvangst is een woning aan het Ceresplein doorzocht. Daar werd 60.000 euro cash gevonden en twee Rolex-horloges. De 24-jarige bewoner van de woning is aangehouden op verdenking van witwassen. De horloges en het geld zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.