Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Kind (10) doodgeschoten bij wilde schietpartij met AK-47 drugsmilieu Zuid-Frankrijk

Op maandagavond is een 10-jarige jongen omgekomen tijdens een schietpartij tussen vier gewapende mannen in Nîmes, in het zuidoosten van Frankrijk.

Het incident vond plaats rond 23.00 uur, waarbij een lokale man bezig was met parkeren nadat hij met zijn twee neefjes terugkwam van een restaurant. Tijdens de schietpartij werden de bestuurder en zijn 10-jarige neefje geraakt door kogels. De jongen overleed bij aankomst in het ziekenhuis, terwijl de toestand van de bestuurder als ‘levensbedreigend’ wordt beschouwd.

De politie gelooft dat de schietpartij te maken heeft met een ‘afrekening’ tussen drugsbendes in de stad. De familie van het slachtoffer wordt echter niet in verband gebracht met criminele activiteiten.

Er wordt vermoed dat het een geval van verwisselde identiteit betreft, waarbij de auto van de oom van de jongen, een Renault Clio, leek op een voertuig dat betrokken was bij een eerdere drive-by schietpartij.

Meerdere gewapende mannen zouden betrokken zijn geweest bij de schietpartij, waarbij een gestolen voertuig werd gebruikt. Ongeveer 10 hulzen werden aangetroffen op de plaats delict.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, noemde het incident een enorme tragedie en gaf aan dat de politie de aanwezigheid zal intensiveren en arrestaties zal verhogen in verband met drugshandel.