© Crime-Nieuws.nl

Kinderen suf en met rode ogen naar ziekenhuis na eten snoep met wiet op kinderdagverblijf

In de Verenigde Staten is een onderzoek gestart nadat kinderen het ziekenhuis binnen werden gebracht na het eten van snoepjes met wiet.

De politie kreeg melding van het ziekenhuis nadat de slachtoffers door hun ouders afzonderlijk binnen werden gebracht. De peuters bleken ziek te zijn geworden na het eten van snoep met THC erin. Het onderzoek leidde al snel naar een kinderdagverblijf waar alle zieke kinderen eerder op de dag aanwezig waren.

‘Drie kinderen, allemaal een jaar oud, werden naar de eerste hulp gebracht voor behandeling nadat hun ouders lethargisch en ongecoördineerd gedrag en glazige, bloeddoorlopen ogen hadden waargenomen’, schreef majoor Shawn Kimmitz van de sheriff in het persbericht. Het personeel van het ziekenhuis erkende dat de symptomen van de peuters overeenkwamen met de effecten van wiet. Uit tests bleek dat de kinderen THC in hun systeem hadden.

‘De connectie tussen de drie families was een kinderdagverblijf’, volgens Kimmitz in de wijk Windsor Forest in de plaats Stafford. Er werd een huiszoeking verricht en hierbij werden snoepjes met wiet erin aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De eigenaresse van het kinderdagverblijf is aangehouden en na het betalen van borgtocht vrijgelaten. De vrouw moet zich later voor de rechtbank verantwoorden.