Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Kletsnatte man zonder schoenen leidt naar 200 kilo wiet in sealbags

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden in Noordhoek na de ontdekking van een wietdrogerij. In de loods werd circa 200 kilogram wiet in sealbags aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de meldkamer kwam rond 19.30 uur melding binnen van een bewoner van het dorp dat een onbekende man door tuinen aan de Weeldijk loopt. De politie stelt hierop een onderzoek in en op de Noordhoeksedijk wordt een kletsnatte man zonder schoenen aangetroffen. Hij vertelt dat hij zojuist met een vuurwapen is bedreigd door twee mannen in een loods aan de Vlietweg.

De 43-jarige Rotterdammer wordt door de agenten meegenomen naar de loods. Op het moment dat de politie het terrein op gaat slaat een man op de vlucht. Na een korte achtervolging wordt hij gewond uit de struiken gevist. Vermoedelijk is hij geblesseerd tijdens een sprong over een sloot. De 37-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens een doorzoeking in de loods slaat opnieuw een man op de vlucht. De verdachte springt in een sloot maar zakt daarbij tot zijn middel weg in de modder. De 29-jarige man uit Dordrecht komt niet ver en is aangehouden op verdenking van bedreiging.

In de loods troffen agenten meerdere ruimten aan die gebruikt werden voor de opslag van wiet. In totaal lag er rond de 200 kilogram gedroogde toppen in sealbags. Met een politiehond is op het terrein gezocht naar een vuurwapen. Deze is na een zoektocht aangetroffen en in beslag genomen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de bedreiging en drugsvondst. Vermoedt wordt dat meer personen hierbij betrokken zijn. Op het moment dat de politie bij de loods arriveerde vertrokken er twee auto’s met meerdere passagiers. De huurder van de loods, een 36-jarige man uit Vlaardingen, heeft zich gemeld bij de politie.