Celstraf opgelegd voor poging aankoop Glock 19 pistool en geluidsdemper via Dark Web

De rechtbank Rotterdam heeft een man veroordeeld tot vijf maanden celstraf omdat hij had geprobeerd een Glock 19 met geluidsdemper te kopen via het Dark Web.

De 18-jarige man uit Duiven stuurde op woensdag 25 oktober 2017 een toen 15-jarige tiener op pad om het vuurwapen te kopen. De jongen zou in Breda een wapenleverancier ontmoeten die door de 18-jarige was geregeld via het dark web. De man zou een vuurwapen (Glock19) met 100 kogels, twee magazijnen en een geluidsdemper leveren.

De tiener trof geen wapenleverancier aan maar een undercover politieagent. Dezelfde dag werd de 18-jarige jongen aangehouden op het Centraal Station in Amsterdam. Op de in beslag genomen telefoon van de 15-jarige zijn gesprekken aangetroffen die voor de politie aanleiding gaven dat er mogelijk een inbraak of woningoverval gepland stond.

Het OM heeft tegen de verdachte een celstraf van 15 maanden geëist voor het bestellen van de vuurwapen en mogelijk geplande inbraak/overval. De rechtbank heeft een lagere celstraf opgelegd omdat voorbereiding van diefstal of afpersing met geweld niet bewezen kon worden.