Klopjacht in Utrecht op leden Audi-bende na plofkraak in Duitsland

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is veel politie op de been op zoek naar één of meerdere verdachten die zijn gecrasht. De gevluchte verdachten zaten in een Audi en werden vanuit Duitsland achtervolgd door de politie na een plofkraak.

Volgens de politie hebben de mannen in de Audi in Wesel een geldautomaat opgeblazen en zijn ze na een lange achtervolging op de A12 gecrasht in Kanaleneiland. Daar zijn ze te voet verder gevlucht. Experts van de politie hebben de gecrashte Audi onderzocht maar geen explosieven aangetroffen.

De woonwijk is nu hermetisch afgesloten en de politie is met veel auto’s en een helikopter op zoek naar verdachten. Die zijn voor zover bekend nog niet aangetroffen. Buurtbewoners klagen over het geluidsoverlast van de politieauto’s en helikopter die boven de wijk hangt.

Vorige week nog werden een aantal plofkraken met een link naar Utrecht gepleegd in Duitsland. Vermoedt wordt dat het hier gaat om leden van de beruchte Audi-bende. Dat is een groep van tussen de 160 en 200 personen, die in wisselende samenstelling, in voornamelijk Audi’s plofkraken pleegt op geldautomaten in Duitsland en Nederland.