O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Boerderij in beslag genomen bij Brabanders in Friesland na ontdekking grote wietkwekerij

De politie heeft beslag gelegd op een boerderij in Raard, Friesland, in verband met grootschalige hennepteelt. Agenten ontdekten een grote professionele wietkwekerij in de boerderij. Er zijn aanhoudingen verricht.

Volgens de politie kocht een 37-jarige vrouw uit het zuiden van het land een vervallen boerderij nabij Raard en zou deze opknappen. Daarvan is het kennelijk niet gekomen want de politie kreeg meldingen dat er mogelijk wiet gekweekt werd in de boerderij. Daarop werd een onderzoek ingesteld.

De politie ging vorige week donderdag naar het terrein voor onderzoek. De meldingen bleken te kloppen want er werd inderdaad wiet gekweekt. Verdeeld over meerdere ruimtes troffen agenten 1500 wietplanten aan. De lampen voor de plantjes werden van stroom voorzien door een dieselaggregaat.

Tijdens de actie bleek in het pand een 36-jarige man uit Oosterhout aanwezig te zijn. Hij werd aangehouden. De kwekerij werd ontmanteld en de wiet werd in beslag genomen. Tevens werd in het kader van het afpakken van crimineel vermogen beslag gelegd op de aggregaat, een vorkheftruck en een bestelbus.

Een dag later werd in de buurt van Joure een 61-jarige man aangehouden. Hij was met zijn auto onderweg naar Raard. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt. De auto van de man werd eveneens in beslag genomen. De 37-jarige eigenaresse van het pand is gisteren aangehouden door de politie. Op de boerderij en de omliggende grond is beslag gelegd.