© Pexels

Klopjacht na ontsnapping moordenaar en verkrachter uit Amerikaanse gevangenis

In de VS is een klopjacht gaande op twee ontsnapte criminelen. Het gaat om een moordenaar en verkrachter.

In de staat Georgia is een manhunt aan de gang voor twee veroordeelden die op de vlucht zijn geslagen. De Georgia Department of Corrections heeft de inwoners gewaarschuwd om uit te kijken naar Charles Smith en Dshawn Garrison, die beiden uit verschillende gevangenissen zijn ontsnapt.

Charles Smith werd in 1992 veroordeeld voor moord en kreeg een levenslange gevangenisstraf. Hij was op proefverlof in het Atlanta Transitional Center toen hij “wegliep” uit de instelling. De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat Smith niet benaderd moet worden.

Dshawn Garrison, die veroordeeld was tot 25 jaar gevangenisstraf voor verkrachting, ontsnapte uit de Johnson State Prison in Wrightsville. De politie heeft een voertuig achtervolgd dat voldeed aan de beschrijving van het voertuig waarin Garrison zou zijn gevlucht, maar het voertuig crashte uiteindelijk in Sparta. De inzittenden vluchtten te voet verder.

De autoriteiten hebben opgeroepen tot voorzichtigheid in de regio en waarschuwen dat Garrison niet benaderd mag worden. Er zijn meerdere politie-eenheden betrokken bij de zoektocht naar de twee ontsnapte veroordeelden.