Man veroordeeld voor doodslag na 26 messteken en auto in Nieuwe Maas

Een man is door het hof veroordeeld voor doodslag op een vrouw met 26 messteken en een auto in de Nieuwe Maas.

Het gerechtshof Den Haag de een 41-jarige man veroordeeld voor doodslag op zijn (ex) vriendin. De man had vlak voor kerst 2019 na een avond in Bar le Petit in Rotterdam zijn vriendin neergestoken met maar liefst 26 messteken. Vervolgens reed hij met haar in de auto de Nieuwe Maas in.

De man wist zichzelf te redden, maar zijn vriendin werd pas uren later dood aangetroffen in de opgetakelde auto. Het hof legt de man een gevangenisstraf van 7,5 jaar op en daarnaast krijgt hij tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een veroordeling voor moord geëist en een gevangenisstraf van 16 jaar met tbs, maar het hof oordeelde dat een vooropgezet plan niet te bewijzen was.

De verdachte verweerde zich door te stellen dat zijn ex hem eerst had gestoken, maar het hof vond dit niet aannemelijk. De rechtbank Rotterdam had de man in 2021 al een gevangenisstraf van 8 jaar met tbs opgelegd, maar doordat de behandeling van de zaak in hoger beroep langer heeft geduurd, heeft het hof de gevangenisstraf iets verlaagd. De moeder van de overleden vrouw krijgt een schadevergoeding van ruim € 32.000,-.