Klopjacht politie na ontsnapping moordenaar voor tweede keer uit gevangenis

De Britse politie heeft een klopjacht gestart vanwege de ontsnapping van een moordenaar uit de gevangenis. Het is de tweede keer dat de man weet te ontsnappen.

De politie heeft een waarschuwing verspreid om uit te kijken naar de ontsnapte moordenaar. Het gaat om de 39-jarige Shane Farrington die voor het laatst donderdagavond werd gezien. Sindsdien is de gedetineerde spoorloos verdwenen.

Farrington werd in 2009 veroordeeld voor doodslag nadat hij op 11 september 2008 een andere gedetineerde had aangevallen en vermoord in zijn cel in de Peterborough gevangenis. Het is niet de eerste keer dat de crimineel weet te ontsnappen. In 2018 wist hij enkele uren te ontkomen toen hij voor behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De moordenaar is voor het laatst gezien met een donker shirt met een tekst op de voorkant, een blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen en een donkere jas. Hij zou volgens de politie ook een rugtas hebben. Farrington wordt beschouwd als gevaarlijk en het publiek wordt gevraagd hem niet te benaderen maar direct de politie te bellen.