Kluis leeggeroofd bij gewapende overval op hotel in Amersfoort

In Amersfoort is afgelopen nacht een hotel aan de Stationsstraat overvallen door een gewapende man. Een medewerker werd gedwongen om de kluis te openen en buit mee te geven.

Bij de politie kwam rond 2.20 uur een melding binnen van een overval bij het betreffende hotel. Agenten gingen ter plaatse en troffen een geschrokken medewerker van het hotel aan. Hij vertelde dat hij aan het werk was toen er plotseling een onbekende man voor hem stond.

Onder bedreiging van een vuurwapen werd hij gedwongen om de kluis te openen. De dader kreeg een onbekend geldbedrag mee en sloeg op de vlucht. Politieagenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de verdachte, maar troffen niemand aan.

De verdachte is man met een bleek gezicht van tussen de 30 en 45 jaar oud en mogelijk van Oost-Europese afkomst. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en sprak met een zware stem. Hij droeg een zwarte capuchontrui, die hem te groot was, zwarte sportschoenen en een spijkerbroek. Verder droeg hij een zwarte pet met rode accenten.